top of page
Vyhledat

Ako podporiť imunitu?

Aktualizováno: 20. 11. 2019


Imunita vyjadruje schopnosť tela ubrániť sa votrelcom útočiacim na ľudský organizmus.


Dôležitú časť imunitného systému tvorí lymfatická sústava, jej aktívnou súčasťou je lymfa – tekutina, ktorá sa vytvára z medzibunkovej tekutiny.


Pozdĺž týchto ciev sú v tele rozptýlené lymfatické uzliny, ktoré spĺňajú úlohu akéhosi filtra. Tvoria sa v nich lymfocyty – imunitné bunky, ktoré nás chránia pred cudzorodými mikroorganizmami.

Imunita môže byť vrodená alebo ziskaná (napr.očkovaním).


Prirodzená metóda na zvýšenie imunity je úspešná obrana proti infekcii, pri ktorej organizmus vytvoril protilátky.


To sa stáva napríklad po prekonaní väčšiny infekčných detských chorôb. Preto sa nebojme soplíkov, kašľa a ani teploty (do 38,5 stupňov neznižujme), deti si prirodzene budujú imunitu.


Ako si pomôcť, keď "niečo na mňa lezie"? Napríklad citrusovými esenciálnymi olejmi, ktoré sú destilované z kôry citrusových plodov. V samotnej kôre citrusového plodu chránia dužinu (plod) pred škodcami a rôznymi mikroorganizmami.


Jednou zo zložiek esenciálnych olejov je limonén, ktorý je veľmi dôležitý pre našu imunitu. Citrusové esenciálne oleje môžeme užívame denne, robíme tak prevenciu proti mnohým ochoreniami. Môj obľúbený je DIVOKÝ POMARANČ, ktorý má povznášajúcu vôňu, ale tiež CITRÓN, ktorý pôsobí odkysľujúco, či GREP, ktorý pomáha zlepšovať trávenie (tiež je dobrý na celulitítu).


Z ďalších citrusov je to LIMETKA, ktorá napomáha lepšiemu dýchaniu a podporuje zdravie srdca. Ďalším úžasným citrusom je BERGAMOT, ktorý takisto pôsobí na srdce a je považovaný za jeden z najsilnejších olejov na podporu emocionálneho zdravia, je to olej sebaprijatia.


Divoký pomaranč

AKO POUŽÍVAŤ CITRUSOVÉ ESENCIÁLNE OLEJE?


Aromaticky

Vdychujte tieto oleje priamo z fľaštičky, kvapnite si kvapku do dlane, pošúchajte a inhalujte, alebo ich môžete difúzovať, aby ich nádherná vôňa zaplnila celú izbu.


Masážne

Citrusové oleje môžete nanášať priamo na pokožku (pozor v letných mesiacoch môžu reagovať a vytvárať škvrny). Ak ich nanesiete na chodidlá, rýchlo sa absorbujú do vášho krvného obehu.


Vnútorne

Oleje môžete jednoducho použiť tak, že si kvapnete kvapku priamo do hrdla alebo do lyžičky medu. Môžete si kvapnúť do kapsule a zapiť vodou. Alebo ich jednoducho kvapnúť do pohára s vodu a vypiť. Vnútorne používajte esenciálne oleje vo výnimočných prípadoch,keď ste fakt chorí a určite nie dlhodobo.



Ďalšou možnosťou je tekuté goji, ktoré telu dodá potrebnú dávku minerálov, vitamínov, antioxidantov a aminokyselín. Goji v tekutej forme sa mnohonásobne lepšie vstrebávajú sliznicou čreva, nie nadarmo sa mu hovorí ovocie nesmrteľnosti. Goji obsahuje vitamín C v množstve až 500 násobne viac ako pomaranč...


Avšak základom dobrej imunity je pravidelný pohyb, otužovanie, kvalitný spánok, pozitívne myslenie, smiech... Myslime na seba, doprajme si, starajme sa o svoje telo, je to chrám našej duše.

PS: Ak to tak cítite, veľmi nás poteší Váš like a prihlásenie na odber noviniek ivicentra dole v pätičke ❤️

❓Máte nezodpovedané otázky? Sme tu pre Vás!

☎️ Zavolajte nám na 0907 618 715, napíšte cez chat alebo facebook.

Všetky dōTERRA oleje a viac informácií o nich nájdete na našom blogu a e-shope.





110 zobrazení

Komentáře


bottom of page