top of page
Vyhledat

Oxid dusnatý - zázračná molekula rozširujúca cievy

Začnime Wikipédiou... Čo je to teda oxid dusnatý?


Oxid dusnatý (NO) má mnoho biologických úloh v organizme. Konkrétne spôsobuje účinkom na hladké svalstvo cievy tzv. vazodilatáciu (rozšírenie ciev), ďalej erekciu penisu a tiež uvoľnenie svalstva v tráviacej sústave, čo zohráva úlohu v schopnosti čriev posúvať potravu ďalej. Okrem toho dochádza k tvorbe oxidu dusnatého aj v samotnej centrálnej nervovej sústave, kde má zrejme istú úlohu v učení a vzniku pamäti; každopádne tu má NO funkciu neurotransmiteru.


NO je jednou z najdôležitejších a zároveň najmenších molekúl produkovaných v ľudskom tele. Reguluje mnoho dôležitých bunkových funkcií vrátane regulácie zdravého prietoku krvi a zdravej hladiny krvného tlaku, komunikáciu medzi bunkami v mozgu a tiež to, ako sa naše telo bráni proti patogénom.


Najdôležitejšou funkciou NO je bezpochyby fakt, že vďaka  nej dochádza  k rozšíreniu a zlepšeniu prietoku krvi v krvnom obehu, čo pocítite lepšou prekrvenosťou svalov (pumpou) a tkanív, znížením krvného tlaku. Lepšie prekrvenie prostredníctvom roztiahnutia ciev so sebou nesie aj lepší prenos živín a kyslíka do tkanív. 


Podporuje cievy, aby sa uvoľnili a umožnili krvi voľnejšie prúdiť. Tento vplyv na prietok krvi je zásadný pre viac systémov v tele a zohráva kľúčovú úlohu v zdraví nielen ciev a obehovej sústavy, ale úzko sa dotýka všetkých orgánových sústav. Okrem obehovej sústavy sa NO podieľa aj na uvoľňovaní a regulácii hormónov, metabolizme kostrového svalstva, produkcii sily a výkonnosti počas fyzickej aktivity, ale aj po nej pri regenerácii.


No a my ho máme - fantastický produkt ARGICIT DROPS obsahuje 3 aminokyseliny, ktoré podporujú produkciu oxidu dusnatého: arginín, citrulín a ornitín. Táto kombinácia zaistí zvýšenú hladinu oxidu dusnatého a tým maximálne využitie všetkých jeho prínosov pre organizmus.



L-Arginín α-ketoglutarát maximalizuje prekrvenie svalov a zaisťuje efektívnejší prísun kyslíka, aminokyselín, glukózy a oxidu dusnatého. Napomáha tak efektívnejšiemu zásobovaniu buniek živinami a podporuje regeneráciu svalov.


Citrulín podporuje syntézu oxidu dusnatého, znižuje svalovú bolesť (= zaisťuje, aby namáhané svaly mali dostatok krvi na opravné procesy a regeneráciu), zlepšuje fyzickú výkonnosť a vytrvalosť. Zvyšuje silu a umožňuje vyššie tréningové zaťaženie bez svalovej bolesti.


Ornitín sa podieľa na detoxikácii organizmu tým, že zaisťuje odstránenie prebytočného amoniaku z tela. Ten vzniká buď príjmom abnormálneho množstva potravín bohatých na bielkoviny, alebo pri silovom a vytrvalostnom tréningu. Tým pomáha udržiavať vitalitu a energiu po celý deň, znižuje únavu a dokáže naladiť myseľ na plnohodnotný spánok. Ornitín posilňuje pôsobenie Arginínu.


Karnozín je známy tým, že je schopný zabrániť poškodeniu buniek voľnými radikálmi, ako sú reaktívne druhy kyslíka (napr. hydroxylové radikály a superoxid) a reaktívne formy dusíka. Karnozín je užitočný v ľudskom tele pretože je schopný ovplyvniť mnoho rôznych typov tkanív.


Karnozín - benefity

  • Fantastické účinky  proti starnutiu

  • Stabilizuje hladinu cukru v krvi

  • Pozitívne vplyv na črevá

  • Množstvo kognitívnych výhod, najmä pre pamäť

  • Chráni mozog pred toxínmi

  • Má protirakovinové vlastnosti 


Vitamín E sukcinát sa zúčastňuje priamo funkcie Krebsovho cyklu kyseliny citrónovej, čo je hlavná metabolická cesta tvorby energie v bunkách. Táto výnimočná vlastnosť vitamín E sukcinátu významným spôsobom rozširuje jeho ochranné vlastnosti. Ďalšou pozitívnou vlastnosťou je účinok vitamín E sukcinátu pri ožarovaní, kedy chráni zdravé bunky. 


L-karnitín podporuje spaľovanie tukov a pôsobí proti ich ukladaniu, zvyšuje výkonnosť pri cvičení, odďaľuje fyziologické príznaky únavy, urýchľuje regeneráciu po fyzickej záťaži.


DÁVNAKOVANIE ARGICIT DROPS: 1ml denne, pred upotrebením pretrepať.



128 zobrazení
bottom of page