top of page
Vyhledat

Pocity a esenciálne oleje

Aktualizováno: 20. 11. 2019



Esenciálne oleje sú získavané z rastlín, stromov, koreňov, plodov... 🍀🌺🌲Dokážu potešiť náš čuch, niektoré chuťové poháriky. Vedecké výskumy však odhalili, že dokážu oveľa viac! Naše telo tieto aromatické látky vďaka ich lipofilnej povahe (t.j. schopnosti rozpúšťať sa v tukoch), aj účinne absorbuje.




Zložky esenciálnych olejov majú schopnosť prenikať do nášho tela rôznymi cestami:

  • pri vdychovaní vyvolajú čuchový vnem a súčasne sa aj absorbujú do mozgu

  • prenikajú do pľúc a pľúcnych alveol

  • vstrebávajú sa cez kožu a sliznice

  • pri vnútornom podaní ovplyvňujú črevný ekosystém a vstrebávajú sa črevnou sliznicou


Vo všetkých prípadoch skončia nakoniec v našom krvnom obehu. Na rozdiel od syntetických liečiv sú však po istom čase z tela celkom vylúčené.




Tieto prírodné látky sú neuveriteľne mocné. Sú to vysoko koncentrované zmesi rôznych zlúčenín a niektoré môžu byť veľmi agresívne na pokožku, prípadne ich terapeutický účinok extrémne silný. Dodržujte bezpečnné používanie, najmä pri deťoch.



Mnohé štúdie ukázali, že esenciálne oleje pôsobia terapeuticky. Dokážu zbavovať stresu, depresií, únavy, zahnať nespavosť, bolesti hlavy, zlepšiť stav pokožky, pleti, nechtov, pomôcť s respiračných ochoreniami a zdravotnými neduhmi rôzneho druhu.

Fungujú na molekulárnej aj bunkovej úrovni, ovplyvňujú produkciu hormónov, mnohé majú antibakteriálne, antivírusové, antifungálne, imunostimulačné účinky atď.


Sme tu pre Vás pri akejkoľvek otázke. Môžete nás kontaktovať cez chat alebo na čísle 0907 618 715.

28 zobrazení
bottom of page