top of page
Vyhledat

Prečo je olej z nardu tak jedinečný?

Aktualizováno: 1. 12. 2022




Esenciálny olej, ktorý sa destiluje z koreňov rastliny Nardostachys jatamansi je jedným z našich najjedinečnejších a najrozmanitejších olejov. Väčšina esenciálnych olejov má veľmi dominantné chemické zloženie s malým počtom primárnych chemických látok.


Nard má takmer 170 základných látok - niektoré z nich sme zatiaľ v iných olejoch nenašli. Vďaka týmto odlišnostiam je ho ťažké zakategorizovať, avšak znamená to tiež, že má úžasné spektrum účinkov. Mnohé z nich len začíname spoznávať.



Nardový olej má nesmierne uzemňujúce a ukľudňujúce účinky počas aromatického a lokálneho používania. Môžete ho rozptyľovať počas meditácií alebo ho naniesť na zadnú časť krku, ak si potrebujete ukľudniť myšlienky po dlhom dni. Má tiež mnoho pozitívnych účinkov na pleť. Môžete ho pridať do hydratačného krému či čistiaceho gélu, aby ste získali hladkú a zdravú pleť.




Použitie:

Rozptýľte alebo aplikujte jednu až dve kvapky na chrbát, krk alebo na spánky, aby ste podporili pocit pokoja a relaxácie. Vytvorte osobnú vôňu kombináciou nardového oleja Spikenard s klinčekom, Cypressom, kadidlom, Geranium, Juniper Berry, Lavender, Myrha, Wild Orange, Rose a Vetiver.


Kombinujte s hydratačným krémom na zmäkčenie a vyhladenie pokožky. Pridajte jednu až dve kvapky do svojho obľúbeného prípravku na čistenie alebo ochranu proti starnutiu, aby ste podporili zdravú, žiariacu pleť.




Spikenard je olej vďačnosti

Nard povzbudzuje k skutočnej vďačnosti za život. Pracuje s programami nevďačnosti, pri ktorej si ľudia myslia, že priťahujú nešťastie, alebo sa považujú za obeť nešťastných životných okolností. Takéto vnímanie môže často viesť k pocitom obviňovania a hnevu. Spikenard povzbudzuje dušu k tomu, aby sa podvolila a prijala život presne taký, aký je. Povzbudzuje ľudí, aby to nechali tak a cenili si všetky životné skúsenosti.


Tým, že Spikenard otvára dušu prijatiu a vďačnosti, pomáha ľuďom, aby videli vo svojom živote hlbší zmysel. Pomáha preciťovať šťastie a radosť z iných ľudí, rovnako ako aj zo seba. Povzbudzuje nás, aby sme sa rozvíjali tým, že sa vzdáme odporu, hnevu a obviňovania.


Vďačnosť je vyjadrením plného prijatia. Vďačný človek je spokojný s tým, čo má. Spikenard učí ľudí, aby boli vďační za svoje výzvy, rovnako ako aj za svoje požehnania. Pomáha tiež ľuďom aby premenili svoje útrapy pomocou vďačnosti za ich momentálne životné okolnosti. Keď sa úplne poddáme a prijmeme, duša môže prísť do kľudu a harmónie. Viac informácií a možnosť objednať tester alebo plný 5ml olej tu nájdete na dōTERRA Spikenard

PS: Ak to tak cítite, veľmi nás poteší Váš like a prihlásenie na odber noviniek ivicentra dole v pätičke ❤️

❓Máte nezodpovedané otázky? Sme tu pre Vás!

☎️ Zavolajte nám na 0907 618 715, napíšte cez chat alebo facebook.

Všetky dōTERRA oleje a viac informácií o nich nájdete na našom blogu a e-shope.
2 823 zobrazení
bottom of page