top of page
Vyhledat

Vieme pomôcť našim bunkám?

Aktualizováno: 20. 11. 2019


Bunka je najmenšia stavebná a funkčná jednotka všetkých živých organizmov. Môže byť samostatným organizmom, alebo len časťou celku neschopnou samostatného života (napr. nervová bunka). Bunky rôznych skupín živých organizmov sú veľmi rozmanité z hľadiska veľkosti a stavby, ale niektoré vlastnosti majú spoločné. Vnútorný živý obsah každej bunky je ohraničený dvojitou fostolipidovou membránou.


Aby sme dosiahli optimálne zdravie, je dôležité bunky vyživovať a podporovať ✨

Keď používame esenciálne oleje na podporu funkcie buniek, je dôležité pamätať si, že esenciálne oleje operujú v tele na chemickej báze. Keď esenciálne oleje vstúpia do tela, prinášajú inštrukcie, ktoré pomáhajú „pripomenúť“ bunkám a podporiť ich v ich zdravom fungovaní – ale bez toho, aby boli bunky správne vyživované, nebudú mať energiu na to, aby vykonávali želané funkcie.



Keď nemáte prístup ku kvalitným potravinám z miestneho zdroju, je dobré pomôcť telu a dodať mu kvalitné výživové doplnky s vysokou vstrebateľnosťou. Možností existuje mnoho. Je na Vás, z ktorých produktov si vyberiete. Či sú to riasy (spirulina), zelené potraviny (jačmeň, či chlorella)




Možno ste počuli o superpotravine goji. V pollitri šťavy Goji RAMISSIO sa nachádzajú až 3kg čerstvých plodov. Pre zaujímavosť: Obsahuje 59 000 ORAC (t.j. USA štandardizovaných jednotiek určených na meranie účinkov antioxidantov v potravinách).





Prírodné a čisté esenciálne oleje sú schopné prejsť bunkovou stenou a poskytujú podporu štruktúram vo vnútri bunky, vrátane ochrany pred vplyvmi zvonka, akými sú napríklad vírusy. Syntetické alebo pančované esenciálne oleje nie sú schopné prejsť stenou bunky, a preto nie sú schopné asistovať telu na bunkovej úrovni.


Na podporu zdravia buniek môžeme použiť nasledovné oleje: Frankincese (kadidlo) pre mňa TOP olej, okrem iného vhodný pri predčasnom starnutí buniek. Samozrejme aj oleje ako Immortelle, Novoprime, Console, Peace.



Na bunky poškodené radiáciou

môžeme použiť Cilantro, Clove (klinček), Geránium (muškát), Pačuli, Zendocrine (detoxikačná zmes).



Pri slabom okysličení buniek

môžeme použiť Black Pepper (čierne korenie), Cilantro, Slim and Sassy (metabolická zmes), Air Breathe (respiračná zmes), Santalové drevo, Cypress, samozrejme kadidlo.



Pri prekyslenom organizme

sú vhodné Fenikel, Kôpor, Lemon, Limetka, Rozmarín, Wild Orange, Balance, Slim & Sassy, Novoprime, Arbovitae...



Možností ako podporiť správne fungovanie organizmu je veľa, počúvajme svoje telo, jeho signály (bolesť, únava atď) neprehliadajme. Telo si všetko „zapisuje“ a raz nám to všetko zráta. Nič nie je dôležitejšie ako zdravie, nezabúdajme nato. 🙏Prajeme pokojný víkend a zdravie Vám a všetkým blízkym.

PS: Ak to tak cítite, veľmi nás poteší Váš like a prihlásenie na odber noviniek ivicentra dole v pätičke ❤️



❓Máte nezodpovedané otázky? Sme tu pre Vás!

☎️ Zavolajte nám na 0907 618 715, napíšte cez chat alebo facebook.

Všetky dōTERRA oleje a viac informácií o nich nájdete na našom blogu a e-shope.
147 zobrazení
bottom of page