top of page
Vyhledat

Už máte tekuté antidepresívum?

Aktualizováno: 10. 10. 2019


Chemické zloženie esenciálnych olejov sa mení od oleja k oleju. Práve preto majú esenciálne oleje tak rozdielne vône a účinkujú rôznym spôsobom. Chemický profil jednotlivých olejov je veľmi dôležitý, zaujímavé je, že aj menšinové zložky zohrávajú veľmi dôležitú úlohu, či už na terapeutický účinok alebo vôňu.



Biologická aktivita esenciálneho oleja vyplýva práve zo súčinného pôsobenia menšinových zložiek. Netreba zabúdať na túto biochemickú jedinečnosť a na to, že každý z nás je rozdielny a neexistuje univerzálny prístup. Čo pomôže mne, nemusí vám.


🍊 Isté je, že najpozoruhodnejšou zložkou citrusových olejov je D-limonén, ktorý sa nachádza hlavne v šupkách citrusov. Preto inhalácia esenciálne oleja z divokého pomaranču prospieva emocionálne, psychicky aj fyzicky, dokáže zlepšiť náladu bez vedľajších účinkov.



🍋 D-limonén je podľa výskumov:

✔️ protirakovinový, antibakteriálny, antispetický a silne antivírusový ✔️ pôsobí antimikrobiálne, ničí mnohé druhy baktérií, húb, kvasiniek a ďalšie hrozby zo sveta mikróbov ✔️ môže pomôcť pri rozpustení žlčových kameňov s obsahom cholesterolu ✔️ má chemopreventívne účinky (pri mnohých typoch rakoviny) ✔️ pozastavuje rast nádorov, spúšťa apoptózu (bunková smrť rakovinových buniek) ✔️ uľaví pri pálení záhy a refluxe ✔️ dokáže zvrátiť poškodenie pečene a pankreasu ✔️ zabíja patogény a pôsobí ako konzervant ✔️ znižuje hodnoty cholesterolu ✔️ podporuje kvalitný spánok ✔️ pomáha pri chudnutí ✔️ eliminuje stres




TIPY Z PRAXE:

PS: Ak to tak cítite, veľmi nás poteší Váš like a prihlásenie na odber noviniek ivicentra dole v pätičke ❤️



❓Máte nezodpovedané otázky? Sme tu pre Vás!

☎️ Zavolajte nám na 0907 618 715, napíšte cez chat alebo facebook.

Všetky dōTERRA oleje a viac informácií o nich nájdete na našom blogu a e-shope.

771 zobrazení

Comments


bottom of page